Cei mai mari dusmani ai democratilor din Moldova sint democratii

Atunci cind se anunta aparitia unui nou partid care are ca scop lupta cu comunistii, publicul de obicei apreciaza aceasta ca o dovada ca opozitia vizavi PCRM devine mai inversunata si ca sansele comunistilor de a cistiga alegerile viitoare se micsoreaza. 

Parerea mea e ca lucrurile sint invers perceptiei existente. Partidele nou create nu sint in competitie pentru electoratul comunistilor, care s-a cristalizat in mare parte. Ele sint in competitie directa cu partidele care si-au propus lupta cu PCRM. Partidele democratice din Moldova incearca sa se diferentieze prin opozitia fata de guvernarea actuala si prin lista de persoane care reprezinta partidul. Nu exista alte diferente: nu mai e vorba de unirea cu Romania – acuma toti doresc sa intre in UE; partidele nu au platforme economice sau sociale care sa se evidentieze pronuntat. 

Cu aparitia unui partid democrat nou sansele tuturor partidelor democratice de a trece pragul electoral se micsoreaza. Numarul mare de partide demonstreaza lipsa de coordinare dintre democrati, faptul ca crearea unor aliante va fi dificila. Lipsa de unitate demonstreaza ca liderii democrati din nou pun interesele personale mai presus de interesele Moldovei.

One Response to “Cei mai mari dusmani ai democratilor din Moldova sint democratii”

  1. octavian Says:

    in general distinctia democrati si nedemocrati nu mai este valabila. peste tot exista un grad mai mare sau mai mic de democratie, deci exista n variante din care trebuie de ales una

Leave a comment